ALLE snakker om været

«Det er varmt, men vi kan jo ikke klage» er en av de mest brukte sitatene i min krets for tida. Det blir gjerne sagt når temperaturen nærmer seg de magiske 30, og man kaver noe forferderlig for å holde kroppstemperaturen på det behagelige. Samtidig kjenner man på energitap, åpner alle vinduer på vidt gap, eller søker desperat tilflukt til skyggefulle partier av ens eiendom. Helst med litt drag i luften. «Det er varmt, men vi kan ikke klage». Nei forsåvidt ikke. Været har ingen angrelov eller nasjonalt klageorgan for vær-relaterte klager. Vi har meterologisk institutt. Men de bare varsler været og kan lite gjøre når varmen legger seg over et oss som et lokk som trykkoker

Men jeg er litt værlei nå. Ikke nødvendigvis av finværet. Men alt snakket om været. Sosiale medier renner over av glade badende mennesker, vin i sommersolnedgang, temperaturrapporter, grilling og ja et og annet oppussingsbilde for de som har fått «solstikk». Jeg bidrar jo også til dette og skaper værstøy på blant annet på snap og instagram. (I kveld sendte jeg en god helg snap med hvitvin, sol, hage og temperaturvarsel-sticker for de kommende timene).

Men noe må en jo ha å gjøre på. Veletablerte medier, nasjonalt og lokalt er ikke bedre og siterer statistikk fra meterologene nokså heftig. Varmerekorder, middeltemperatur, normal-år, badetemperaturer, årets første tropenatt, og den skumle skogbrannfaren, vanningsforbud, tørke og bøndenes bønn om regn. Og alt dette fører til rekordsalg av vifter kunne jeg nylig lese… Jeg blir svett… Det er nesten som det er kommet en tidlig agurktid for mediene våre, men alle snakker om det. Så da blir det også skrevet om. Jeg vet faktisk ikke helt hva som ellers skjer i verden. Finværet vil vare minst en uke til, men med litt fallende temperaturer. Og jo Spanias statsminister har gått av? Jeg pleier å titte ut vinduet om morgenen og slik få med meg været. Så har jeg en yr-app som varsler været, og den har fortalt meg stort sett det samme nå i snart 20 dager. Og det fortsetter jo.

Det er unntakstilstand i Norge. Pessimisten i meg spår regn resten av sommeren. Det vil være «mer normalt» i vest. Men la oss håpe det blir godvær innimellom uten de helt store vær-rekordene og litt mindre skogbrannfare. Jeg er lat og varm om dagene… Det er ikke normalt for meg, men så har temperaturen vært uvanlig høy. Om kvelden synker den noe og jeg setter meg i skyggen, og åpner soveromsvinduet på vidt gap i håp om at jeg kan sove noenlunde godt og svalt gjennom natten. Men i det siste har det ikke hjulpet så veldig.

Været kan jeg ikke gjøre noe med… Men været gjør noe med meg. Merker at jeg er mer distré enn vanlig. Hvor jeg legger solbriller, nøkler og lommebok har jeg ikke helt kontroll på lenger. Og det er slitsomt å lete. Lenge leve «latskapen».

«Mot normalt». Nyt det mens dere kan 🙂 Ha en god helg.

Mine tips for å overleve i varmen
Tomater med salt på
Farris med eplejuice
Solkrem
Skygge innimellom
Søk gjerne mot sjø eller vann, bad hvis du kan. (Jeg er sånn landpingle. Har enda ikke badet)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s