Vi prøver igjen å slutte

Jeg vurderte et sekund å skrive et flammende innlegg om velgjørende mineralprodukter fra Dødehavet eller kanskje noe om religionsfrihet. Men det ville ikke vært innen min «nære atmosfære». Det er lørdag. 22 grader. De whah. Vannmelon på min høyre side og snusboksen på min venstre side. Jeg tenkte å skrive om min nikotin og snusavhengighet. For de som har fulgt bloggen min har jeg 2 mislykkede forsøk på å slutte bak meg. Noe skyldes avhengigheten i seg selv, og noe skyldes min stresshåndtering i hverdagen. Så hva er alternativene. Jeg har riktignok klart å redusere fra 7 bokser i uken til 3 bokser i uken. Fortsetter det slik er det årlige snusbudsjettet over halvert til 14040 kroner. Noe som tilsvarer ca 14 hotellnetter eller 2808 rørepinner til maling fra Coop Obs bygg Stord. Mitt mål er å bli ren. Å slutte. Å glemme avhengigheten. Derfor har jeg satt en ny sluttdato 10 juni, og skal inntil da trappe gradvis ned.

Men siden jeg har prøvd å feilet vet jeg jo litt om det å slutte. Abstinensene som kaldsvette, hjerteslag, hodepine, samt den følelsesmessige berg og dalbanen som involverer irritasjon, sinne, utålmodighet, og rastløshet.

Forberedelser

Mot sluttdatoen skal jeg gradvis trappe ned. Jeg kommer ikke ha snusboksen i lomma, men for eksempel i kjøleskapet. Den kommer ikke til å være med meg ut. Jeg skal fra i dag inngå et avstandsforhold til boksen.

Slutta appen er installert. Den kommer med, eller den forsøker å komme med oppmuntrende push meldinger og konsekvenser for kroppen. Samtidig viser den hvor mange kroner jeg sparer fra sluttdato. Økonomi er jo kanskje kjernemotivasjonen slik at jeg kan unne meg hotellnetter eller rørepinner til maling…

Abstinensene som rastløshet og andre følelser skal få naturlig gjennom trening. Det funker faktisk.

Og sist men ikke minst bedrer det søvnen min.

Men så er det vaner og uvaner. Kaffien. Den første snusen om morgenen. Snus til ølen.  Snus til stresset. Det er DET som er det vanskelige. Men ikke helt umulig. Kaffeforbruket må ned. Øl kan jeg kutte ut. Og erstattes med rødvin eller hvitvin. Det er liksom ikke så freidig med snus til en fin bordeaux vin. Stress må erstattes med en slags gå sakte aksjon… eller «feriemodus». Nikotinfri snus er et alternativ. Har fått tips om tyggegummi, men holder meg til Onico Lakris hvis det kniper litt i magen.

Så jeg er klar. Kroppen burde vært klar. Og hodet mitt må innstille seg på å bevege seg utenfor komfortsoner, og presse mine grenser. Men så tenker jeg at dette er jo ikke akkurat å bestige Mount Everest. Det er oppnåelig for meg. Og rørepinnene på Coop Obs Bygg koster 5 kroner stykket (de store 7 kr). Gleder meg.

Wish me luck. Kommer til å komme med oppdateringer om «prosjektet» underveis.

2018-05-26.png

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s