Telle sauer

«Vent et lite sekund. Jeg synker ned i Jensen madrassen. Klokken er snart halv tolv, og melodier har satt seg på hjernen min. Det å sove er en kunst. Jeg beundrer et hvert menneske som kan legge hodet på hodeputen og falle i dyp søvn. Jeg er langt fra sånn. Klokken på armbåndsuret til 149 kroner «made in china» tikker. Et klikk fra termostaten i gangen gjør at jeg skifter stilling til å ligge på siden selv om jeg vet ikke får sove slik. Fra senga ser jeg displayet på DAB radioen gir et svakt blålig lys. NRK streiken er over, og jeg kunne hørt litt på nattradioen. Jeg kunne lest noen linjer i «Fortielsen» som ligger på nattbordet, eller streamet noen episoder med The Rain fra Netflix. Ingen av delene fristet meg. Jeg lytter. Det er stille. Det er stille i huset. Det er stille i mørket ute. Om noen timer begynner fuglene å kvitre igjen, og natt gå sakte mot dag. Jeg snur meg mot veggen. Den grå veggen virker mørkere nå om kvelden. Jeg vrir meg litt til. Det første gjespet kommer motvillig. Jeg drakk kaffe sent i kveldssola, og kjenner meg urimelig våken. Må sove. Må sovne. Telle sauer er nytteløst. Jeg skrur på nattlampa for å bare skru den av igjen få sekunder senere. Jeg legger meg på magen. Sovestilling. Det går noen minutter. Jeg slåss litt med hodeputa… Den er litt stor og banker den flat med knyttneven. Legger meg ned. Synker inn i madrassen og puta. Tankene begynner å sortere seg på plass. Jeg gjesper igjen, og begynner å tenke på et behagelig sted. Et sted som drar meg bort fra tankene. Jeg ser for de hvite steinene på stranda i Kroatia. Det klare blågrønne adriaterhavet som kiler meg på føttene. Det er slik jeg får sove. Å være et annet sted. Et lunt og trygt sted som får meg til å gli sakte inn i drømmeland. Og sekunder senere er jeg borte til jeg våkner neste dag etter en passe syk drøm sånn passe uthvilt. Klar. Klar til hva? Klar for kaffe. Sakte klar for ny dag.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s