Livet leker når det er vår

Av Hans A. Børretveit

Vi møter Kristian William tilfeldig utenfor de stengte lokalene til kringla konditori som gikk konkurs for noen uker siden. Det er kakemangel, og Kristian er frustrert. – En bolle fra Rema blir ikke det samme som et herlig ostekakestykke på Kringla. Han slår ut med hendene, og vi spaserer langs kaien til Samson der han bestille sin vanlige mocca.

Det er blitt vår, og du skriver at livet leker. Hva mener du med det? – Si det. Jeg er optimistisk. Mer kreativ, og har endelig fått på plass tekniske løsninger som vil hjelpe meg for å få utløp for kreativiteten. Blant annet en nytt kamera, som kom i posten i går. Gleder meg!

Mye har skjedd her siden sist jeg snakket med deg. Din fars sykdom og bortgang preget forrige høst. Hvordan var det å miste noen så nært deg? – Det var opprivende. Jeg kjenner ofte på sorgen som skyller over meg i perioder. Men jeg kan ikke legge meg ned og være klinisk deprimert. Det ville ikke far ha ønsket. Livet går videre. Små steg. Kreft tar krefter – også for de rundt den syke. Jeg bygger meg sakte opp igjen, og tar vare på de rundt meg.

Kristian William forteller videre om en tøff jul og påske, som føltes annerledes. Ikke komplett. Slik vil det nok alltid være. Men han ser framover nå.

Den 20 april skal du til Bergen og se stand up show med Jimmy Carr. Hva er ditt forhold til stand-up og britisk indoktinert humor? Kristian ser tenkende ut før han kommer med et svar. – Jeg har bare sett standup på fjernsynet, og det skal bli spennende å oppleve det LIVE. Det tror jeg blir konge, og håper jeg kan le så hele salen rister.

Uken etter skal du til Oslo, og se en handelsreisende død på nationaltheateret fra balkong 1, og ballett på operaen om hamsun og utkanten. Her er det kulturelle kontraster? – Jeg mener at all kultur er viktig. Jeg er ikke typen som leser litterære kanoner, men holder meg til underholdende krim og thrillere. Men å oppleve opera og teater er noe jeg tar meg tid til under mitt besøk i Oslo. Det gir meg noe det også. Av og til kan man bli lei kommersielle filmer på kino. Da er det godt med litt anna drops.

Kristian reiser seg, og tar seg en runde i lokalet, og kjenner på paljettputene som ligger i vinduet.

Andre planer for sommeren?

– Jeg tar livet som det kommer akkurat nå, og legger ikke altfor store planer. Jeg lar livet leke, og akkurat nå føles det riktig. Kristian William tar opp det nye Olympus kameraet og viser det fram. – Skal til vidsteenparken og ta noen bilder i dag tenkte jeg. Bli kjent med «herligheten», og kanskje det blir noen gode bilder framover. Han ser drømmende ut av vinduet som om han skulle være en kunstner på fortaukafé i Roma eller Paris.

Hva er den store drømmen din?

– Jeg vil ikke bli «kjendis» . Jeg vil være meg selv for meg og mine venner. Utvikle meg kreativt, og gjøre min «greie». Jeg er ikke typen som bryr meg om jantelov eller folkesnakk. Den store drømmen er vel å realisere meg selv i sakte tempo. Hvor nå enn det måtte føre meg.

Du har vært singel i noen år nå? Er det ikke på tide at du finner deg en bedre halvdel å dele livet med? – Jeg tror familien min har sluttet å spørre meg hvordan det går med kjærligheten ettersom jeg alltid gir det samme svar. Jeg liker å ha en fri tanke og frihet… Men. Jeg vet ikke. Skulle det dukke opp noe, så står vinduet på gløtt. Men jeg leter ikke. Ikke er jeg giftesyk heller.

Kristian ser på paljettputene. Det må være noe med ting som glitrer. – Hva skal du gjøre resten av året da? Kristian ser litt undrende ut. – Tja. Jo kanskje. Eller. Jeg tar vel ting som de kommer. Venner og familie er viktig for meg. Og jeg skal satse litt på fotografering. Er viktig for meg å ha noe kreativt å gjøre.

Kristian slurper i seg resten av moccaen. Pakker kameraet omstendlig ned i bagen, og vi skjønner at intervjuet nå er slutt. Følg meg på insta da sier han mens han setter kurs mot skapende fotokunst i vidsteenparken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s