God morgen

Hjemme kl 0700

Nok engang har et tynt snølag veltet innover balkongen min. Det er mandagsmorgen, og kaffen presset ut av kaffemaskinen. God morgen, forresten!

I går kveld var det igjen kinotid med H. Etter en liten dessert på Burger King, vandret vi over til kulturhuset og småsalen for å se «The shape of water».

Filmen er en slags monsterhistorie og spionthriller i ett, som er et frisk pust, og annerledes film innenfor sin sjanger. Vi møter Elisa, forøvrig fantastisk spilt av Sally Hawkins, som jobber på et hemmelig statlig laboratorium utenfor Baltimore. De får inn en mystisk amfibieskapning, men når hun forstår at de, «sjefen» Strickland, har onde hensikter i forhold til ressursen, så bestemmer hun seg for å gå langt i å redde dette underlige «monsteret». Sammen med naboen Giles (Richard Jenkins) og kollegaen Zelda (Octavia Spencer) gjør de det Elisa føler er det eneste rette.

Filmen som er regissert av Guillermo Del Toro velter seg inn i 60 talls detaljer og nostalgi. Her er mye «blågrønt». På den ene siden den en lun trygghet og optimistiske framtidsutsikter. På den annen side utryggheten og voldens brutale konsekvenser. Sally Hawkins glitrende rolle som den stumme Elisa, og hennes kamp for å redde monsteret vekker noe i deg. Både engasjement og resignasjon, og hennes evne til å uttrykke seg på via tegnspråk og følelser er i seg selv fascinerende. The shape of water er herlig annerledes enten man ser filmen som en «monsterfilm», spionthriller eller den underliggende kjærlighetshistorien underveis. Terningkast 5. Det er befriende med noe annerledes.

PS: Dette er ikke en film jeg ville anbefalt for min for min mor. Hun liker best stødige og trygge dramafilmer. Denne filmen blir for egenartet og spesiell for henne tror jeg. Men jeg må si filmen traff meg, og det var aldri nødvendig å se på klokka i kinomørket. Ren nytelse av en film som har fått 13 Oscar nominasjoner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s