Kino: The Post

En film regissert av Steven Spielberg, og med Tom Hanks og Meryl Streep i hovedrollene. Tilsett gjerne litt kanel i kaffien til enkelte anmeldere… Hva annet kan gå galt enn rause terningkast? Kanskje?

Vanligvis leser jeg svært lite på forhånd om filmene jeg ser på kino. Jeg liker å ha et åpent sinn. Denne gangen gjorde jeg nok en feilvurdering når jeg leste en anmeldelse som ga terningkast 6 til «The Post». Stinn av forventning til dette «intense» journalistdramaet dro jeg alene til Stord Kulturhus og småsalen, og jeg skal si det slik det var: Jeg ble litt skuffa.

Filmen «The Post» har et godt historisk bakteppe å ta av og handler om begivenhetene bak som førte til at Washington Post trykket hemmeligstemplede dokumenter sommeren 1971 som omhandlet USA sin krigføring i Vietnam. Kort sagt handlet det om en rekke amerikanske presidenters evne og vilje til å føre USA sin befolkning bak lyset angående sannheten(e) om Vietnamkrigen. Meryl Streep spiller godt som den noe beskjedne aviseieren Kay Graham, og Tom Hanks leverer også varene som redaktør Ben Bradlee. Ytringsfriheten er under press når The New York Times får forbud mot å publisere mer fra den omtalte hemmelige rapporten. Etterhvert når rapporten Washington Post, og aviseier Kay og redaktør Ben står ovenfor et vanskelig valg.

Filmen er grei… Filmen er grei underholdning, men mangler det jeg kaller «nerve», og evnen til å gi deg gåsehud underveis… Derfor får den bare et solid terningkast 4 i mine øyne. Den blir litt «smooth», litt sånn solid plankekjøring levert av Spielberg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s