Flott filmopplevelse

En god venn av meg i Oslo sa at folk ikke går på kvalitetsfilmer lenger… Kanskje det er noe i det? Jeg og H hadde iallefall bestemt oss for å se The Florida project som hadde norgespremiere denne fredagen i storsalen ved Stord Kino. Vi var hele 5 stykker i salen som tar opp mot 400 mennesker… Det er litt synd for den hadde fortjent mer publikum denne kvelden. Men den nye Fifty shades filmen etterpå var nærmest utsolgt i både småsalen og storsalen, men det var aldri aktuelt å bevege oss inn i den retningen…

Handlingen i The Florida Project foregår i skyggen av Disney World blant motorveier, moteller og drive-in souvenirbutikker hvor syvåringen Moonee (Brooklyn Prince) bor på det lillamalte motellet Magic Castle sammen med sin mor Halley (Bria Vinaite). De har måttet i likhet med flere andre familier i Orlando-distriktet måtte ta inn på rimelig motell grunna finanskrisen, og manglende betalingsevne. I dette noe stusselige miljøet er det mangel på trygge voksenrelasjoner blant innbyggerne av Magic Castle. Bestyreren Bobby (Willem Dafoe) er en tålmodig og sympatisk skikkelse, selv om han stadig må mase på Halley om å betale leien i tide. Han er både vaktmester og sosialarbeider i møte med de ulike personene og problemene som oppstår i denne verdenen bortenfor «Magic Kingdom».

Filmens struktur er løs og observerende, uten at man kjeder seg. Barna i filmen spiller drivende godt og naturlig. Og de voksnes til tider dumme valg under stramme vilkår i et ellers «glorete» markedsstyrt samfunn fyller en med en smule «undring», men også sympati. Sean Baker har skapt en film som så si er et mesterverk om skyggesiden i det amerikanske samfunnet med en dels følsom og egenartet atmosfære. Det er en viss fare for at jeg blir for raus på terningen igjen*. Men dette er virkelig en film verdt å få med seg. Terningkast 6.

*dette er den tredje filmen jeg har gitt terningkast 6 til dette halvåret. De to andre var Thelma og Three Billboards outside of Ebbing, Missouri. Gode filmopplevelser har det i allefall vært så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s