Samefolkets dag

Hjemme kl 0907

I dag er det samenes nasjonaldag, eller samefolkets dag, som jeg selv bruker å kalle dagen. Datoen er valgt grunna at det første samiske landsmøtet ble innledet 6 februar 1917 i Trondheim for å diskutere felles saker og problemstillinger.  Jeg pleier normalt ikke markere dagen spesielt, men jeg kunne godt tenke meg å prøve lage finnbiff kommende helg. Min far var alltid flink med sånt (mat generelt), og jeg har bare lagd det på «skikkelig» vis en gang. Noe som ble overraskende vellykka. Jeg får se hva jeg finner i butikken. Jeg er stolt av mine samiske røtter, selv om jeg nok betegner meg litt ironisk som «asfaltsame» etter jeg ble et «caffe mocca menneske» sørpå. Men minner om oppveksten i Finnmark og nærheten til naturen er noe jeg har tatt med meg videre i livet etter at vi flytta sørpå.

I dag skal jeg ta meg en tur i skogen, og la tankene vandre på umerkede stier. Balsam for sjelen.

Gratulerer med dagen. Lihkku beivviin!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s