Velkommen hverdag!

Den samme musikken som i fjor med innslag av reklame for diverse nyttårskupp fra DAB radioen. Det er blitt 2 januar. Snart hjemme hos meg selv. Høytiden har vært rar og annerledes, men har kommet meg gjennom den med begge beina godt planta på jorda. Sakte pakker jeg nissene bort, og julelysene skal snart slukkes. Det er litt deilig å gå inn i et nytt år. Lukke en bok. Starte litt på ny.

Julen og høytiden hjemme hos mor har vært nokså tradisjonell. Selv om juletreet var nytt i år, så ble det pyntet med danske julekuler som året før. Familiebrunsj på 1. juledag. Og jeg fikk også skvist en vennekveld på kinahuset like før nyåret meldte sin ankomst med litt «pang» og prosecco.

Så var det dette evige maset om nyttårsforsetter, nye muligheter, utfordringer, forandringer og slikt… Det eneste jeg proklamerte offentlig blant familie og venner på nyttårsaften var at jeg skulle løfte blikket. Prøve å være mer kreativ og frampå i tiden som kommer. Det betyr indirekte at mitt aktivitetsnivå skal bli høyere og kanskje trø på stier jeg ikke har trødd før. Jeg skal selvfølgelig ta vare på meg selv og egen helse. Det er vel mer enn selvsagt ting enn et forsett i mine øyne.

Den siste julebrusen er drukket opp. Hverdagen er blitt tilgjengelig igjen. Mobilen min er snart tom for strøm, og jeg leter febrilsk etter laderen. I stad var det brillene jeg lette etter. Jeg hyller hverdagsmagien for at det er strøm i kontakten. Jeg setter meg i sofaen. Burde skrevet handleliste ettersom kjøleskapet er tomt. Hverdagspålegg. Melk og Yougurt. Tankene mine flytter seg fra yougurt mot den slukte julestjerna. Et minne om noe som skjedde i fjor. Tunnelsynet mitt går sakte i oppløsning, og jeg håper at jeg går inn i det nye året med utsyn mot verden. Jeg oppdager at jeg er tom for snus. Men jeg orker ikke kjøpe ny akkurat nå. Pause. Et lite hverdagsmirakel. Forandringer kan være bra. Velkommen hverdag. Godt nytt år!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s