Fredagsfølelse på en lørdag

Hjemme kl 22

Det føles litt ut som det bor et lite spøkelse inni meg. Kvelden har senket seg. Og siden jeg ikke rakk polet i dag har jeg Mozell i champagneglasset fra Hadeland glassverk. Det er i grunnen grei skuring. Dagene går fort. Det føles ut som tiden av og til slukes i et svart hull som bare forsvinner uten noen god forklaring. Det har også, helt som ventet, blitt skikkelig høstvær med vind og regn som kommer sidelengs til tider. I dag har jeg faktisk vært noen timer på jobb på biblioteket. Noe som kanskje forklarer hvorfor jeg sitter med fredagsfølelse på en lørdagskveld. Det var til tider ganske travelt på biblioteket i dag, men også kjekt. Det virket som både barn og voksne var på jakt etter noe å lese i det miserable høstværet. Jeg kan enda høre summingen av lånere et fjernt sted bakerst i hodet, men det er helt greit for en bibliotekar. Det ville jo vært kjedelig om biblioteket ikke ble brukt.

På torsdag var jeg på quiz med laget Dei hjelpeslause. Halvveis lå vi på 3 plass, men røk uklar med siste arket som er «lett blanding», men denne gangen føltes det bare vanskelig. Det ble til slutt 10 plass av tilsammen 24 lag. Men kjekt er det uansett.

I går var jeg på kino og så filmen Thelma… og var vitne til stor norsk filmkunst. Jeg har egentlig ikke helt fordøyd filmen ferdig til å skrive noe vettugt om den. Jeg håper jeg får sett den engang til ved anledning. Det eneste jeg visste om filmen var det jeg hadde lest på Stord kulturhus sine hjemmesider om at filmen var en overnaturlig thriller. Men filmen satt i kontekst virker både «troverdig» med sine mange lag av symbolikk, og skuespillere som virkelig gjør dette til en opplevelse. Hva skal jeg si. Jeg var nesten sjokkskadet da jeg forlot småsalen i går kveld, og fikk vel bare fram noen småord om hva jeg syntes om filmen til kinofølget mitt. Terningkast 6.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s