Ingen nyheter er gode nyheter

Hjemme kl 2040.

Det er noen dager siden jeg skrev på bloggen. Når det er sagt så forhåndsstemte jeg ved Stortings- og sametingsvalget for 2 uker siden. På en mandag når det enda var solskinn. Jeg lar ikke selve valgkampen avgjøre mitt valg. Det loves jo både gull og grønne skoger fra partiene, og de prøver stadig å overgå hverandre med sine retoriske «lokkemidler» for å få has på de usikre velgerne. Jeg er ingen usikker velger. Jeg har stemt det samme ved storting og sametingsvalget siden 2001… Og heller ikke ved lokalvalg, som jeg dog ikke syns er så «kult», har jeg stemt annerledes de siste årene. Vi har da demokrati, men det er interessant at de ulike valgomater er enig i mitt valg – Men jeg mener folk bør få ha sin egen menig. Og ikke la seg styre av partipolitisk tåkeprat eller den slags valgomater før valget.

Noe sier meg at siden jeg har sagt A, bør jeg si B, og komme med en megaspektakulær avsløring hva slags parti(er) jeg stemte på… Men valget mitt er hemmelig. Men kan vi bli enig om at jeg kan si så mye at jeg ønsker et regjeringsskifte og mer rettferdig deling av godene? Kultur, utdanning, miljø og et velfungerende helsevesen er litt viktig for meg. Jeg kunne vel egentlig ønske vi slapp en «skitten» valgkamp… Kunne vi i stedet hatt et helaftens tv-program der partilederne opptrådte i en slags talentkonkurranse, og etterpå kunne vi stemt fram det beste regjeringsalternativet via nett eller telefon.?

Sistnevnte var dog en spøk. Og valg skal man ikke spøke med. Men nok om det. I andre trivielle hverdagsnyheter kan jeg avsløre at oppvaskmaskinen går. Jeg har også vært på Plantasjen og endelig fått meg to grønne inneplanter. De har jeg kalt «Alfa» og «Beta». Jeg har tidligere proklamert at jeg ikke eier grønne fingre. Men i følge damen på plantasjen er disse to lette å kommunisere med og er lettstelte… Det er med andre ord ikke lett å gjøre noe feil. Men vi får se. Jeg skal gjøre mitt beste for at de skal trives i et dynamisk miljø, å gi de vann, passe med lys og generelt litt «planteprat». Foreløpig står de på stuebordet i påvente at jeg skal tildele de en fast plass i miljøet mitt.

Lørdag var jeg på kino i luksussalen på Edda Kino i Haugesund, og så den franske dramafilmen «Vår vingård i Bourgogne» som er et saktegående familiedrama der vi følger tre søsken sin streben etter å gjenoppbygge relasjoner dem i mellom og lidenskapen til vingården, etter at faren har falt bort etter sykdom. Terningkast 4.

Det er mandag… Det regner… Lite nytt under de regntunge skyene. Men det er også godt nytt?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s