Duften av røde hagebær

Hjemme kl 2148

Det regner. Jeg har mistet lisensen til å klage over været siden jeg har vært «klimaflyktning» i Montenegro i 4 uker med temperaturer opp mot 40, og en time regn… Men det er ikke til å stikke under en sofa at været her er kjipt og langtidsvarselet er godt dekket av regntunge symboler framover.

Men jeg skal ikke klage. Jeg sitter inne med te og sveitisk sjokolade. Så det er grei skuring. Denne uken har jeg vært nokså lat. Jeg var og tok ny synstest på brilleriet her om dagen, og har fått litt dårligere syn på venstre øyne. Jeg tittet også på innfatninger… og det meste var grått, svart eller brunt. Litt kjedelig i grunn. Det var ingen innfatninger som sa «wow» dette vil jeg gå med, så jeg avventer situasjonen inntil videre. Skal titte litt rundt også.

Det er lørdag. I går hadde jeg besøk av H og T, og vi så 90 talls filmen Timecop med Van Damme. Det funket fint sammen med pizzaen og litt øl av det gode slaget. Jeg er trøtt… Det virker ikke som jeg helt har våknet etter behandlingsturen og reisen til Finnmark. Men jeg kan også skylde på været… Det er nokså trøttandes å dra opp rullegardinen om morgenen, og se det øsepøser utenfor.

Jeg har tent duftlys fra IKEA. Egentlig et høsttegn fra min side når det lukter røde hagebær i leiligheten min. Men skal vi tro de lokale ekspertene så vil det bli bedre vær når skolene begynner. Det er lov å håpe. I mellomtiden får vi vifte med paraplyene, kaste på oss regnfrakkene og glede oss over at vi i alle fall slipper å vanne, og det er ingen overhengende skogbrannfare. Det er da noe.

Det er blitt august. Te. Teppe. Telys og bok er da tingen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s