Den «store» påskeutflukten

Merket du det? At jorden snurrer litt saktere under påskehøytiden. Det føles iallefall slik. Det meste er stengt, og mange drar til påskefjellet eller til sjøen. Jeg, ma, pa og tante B ankom hytta på Bømlo  onsdag kveld. Barnebarnet S, til B kom på skjærtorsdag.

Soloflasken og proseccoflasken var det første som kom på kjøl, etterfulgt av en mengde mat som burde holde ut påsken. Kvikklunsjen var også blitt med. Skjærtorsdag var en forholdvis lat «etableringsdag», men på kvelden var vi på rorbua til søskenebarnet mitt J og hennes samboer på hjemmelaget (god) pizza. Langfredag fikk jeg endelig bruk for solkremen som har vært i beredskap lenge nok, og en god mengde sider i den elegante krimboka mi ble lest mellom kaffe og smågodt. De mest tøffe (og tålmodige) dro på en nydelig fisketur som skaffet en real fiskefangst. Som senere ble til mors fiskekaker.

Påskeaften tar jeg på meg filttøflene og lurer på om jeg skal åpne proseccoflasken. Det er kveld og det har begynt å regne. En serie tanker slår meg sidenlengs inn i kjøleskapet. Trenger man en god anledning til å drikke prosecco? Kanskje jeg bør vente? En god venn av meg ville svart nei og jeg vil omsider komme til samme konklusjon en time senere. Jeg stirret litt på mengden mat i kjøleskapet før jeg lukket døra, og vendte tilbake til nettbrettet mitt. Både messenger og faceboka sto stille. Jeg vendte tilbake til boka mi som jeg har holdt på med i to måneder nå. Men mangel på overskudd og energi har gjort at den som regel har ligget uåpnet på nattbordet mitt hjemme. Jeg venter fremdeles på den elegante utførte avsløringen om hvem som overlevde flystyrten, og hittil er to blitt drept av et forstyrret kvinnemenneske med en mauser pistol. Spennende nok. Men så ble det tid for reker og et glass prosecco.

Vi dro hjem søndag ettermiddag (for at pa skulle rekke Man U kampen 😉 . Takk for turen.

Tirsdag. Hjemme. kl 2020

Etter noen avslappende dager på hytta er det tilbake til hverdagen. 3/4 deler av tidligere nevnte bok (Etter styrten), er lest. Resten tar jeg til helga. I dag har jeg vært på posten og hentet finskjorta og slipset jeg glemte hos M under mitt oslobesøk i februar. Jeg rakk også kikke på noen nye vårsko, men klarte ikke helt å bestemme meg helt. Men tenker jeg også skal myse litt i Bergen på torsdag da jeg skal på kontroll på Haukeland. Nå er det stillheten i hverdagen igjen; vaskemaskinen går, og i morgen er det trening igjen. Jai! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s