Chiki Chiki kino

Jeg innrømmer det. Jeg eier ikke musikksmak og er veldig glad for at min spotify ikke er knyttet til andre sosiale medier. Jeg tror dette skyldes at jeg ble «miljøskadd» på 90-tallet, og med sangtitler som «Obladi Oblada», «How much is the fish», «Chiki Chiki», «boom boom» med flere på øret forstår du sikkert hvorfor. 90-tallet var forholdsvis bekymringsløst, og dommedagsklokken var flere minutt fra «midnatt», og inntil videre var sangene dels uten det store budskapet, særlig i den utskjelte kategorien «Eurodance». «Let’s go crazy. Amaze me. Get into the vibe». Det er mulig det fungerer bedre med litt alkohol, men jeg foretrekker tross alt å blogge klin edru. På tide å skifte spilleliste. Best det.

Jeg innbiller meg at jeg har noe bedre filmsmak. På søndag var jeg og H på kino i Haugesund. Med H sitt stramme tidsskjema rakk vi filmen med fem minutters margin. Vi tuslet inn på sal 4, og satte oss på rad 6. Etter to trailere for henholdsvis selfangerne og æresborgeren startet La la land, jeg mener Moonlight som etter mye styr og skandale vant fortjent Oscar for beste film.

Filmen følger oppvekst og utvikling hos en mørkhudet gutt ,Chiron, som har en røff oppvekst i Miami med en mor som driver med narkotika, og mobbing på skolen. Filmen er delt inn i tre «kapitler». Vi følger han gjennom sin barndom, ungdom og voksenliv. Fra liten «redd» gutt, via opprørsk ungdom og hardbarka narkolanger som voksen. Filmen har et vagt underliggende «homofili» tema, men handler mer om Chiron’s utvikling og forsøk på å finne sin vei i livet. En rekke løse tråder blir kastet mot deg underveis i filmen, og en må tenke litt selv for å få trådene til å møtes, og se det store bildet. Det er en fantastisk god film som jeg gir terningkast 5 til. Det er en film vel verdt å få med meg seg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s