En heit meksikaner og kikkertjakt

«Den heite meksikaneren var kommet på bordet. Fra andre etasje der vi satt kunne vi se bergensk paraplyføring av høg kvalitet. Ikke unormalt når det regnet sidelengs. Jeg smurte litt rømme på meksikaneren for å dempe den sterke smaken, som i grunn ikke var så sterk når jeg tenkte jeg om. Vi satt ved bord 30 og servitørene hadde nok å gjøre på. Mange hadde søkt tilflukt fra været utenfor, og det var godt å få i seg litt mat når vi først hadde kommet oss ut av klostergarasjen sin endeløse betonglabyrint og til torgallmenningen.

Jeg kjente det var lenge siden sist jeg hadde smakt en dolly pizza. Sist gang var vel i Haugesund for over et halvt år siden. Da hadde vi King Creole, men det var mer futt i meksikanern vår. Det var stille rundt bordet. Vi vekslet noen småkommentarer innimellom mens vi spiste, og drakk litt av brusen vår. Som enhver nordmann gjør kommenterte jeg været utenfor vel vitende om at tilflukten på Dolly ikke kunne vare evig. Pizzaen var snart borte og den treige ovnen på restauranten måtte gå sin gang selv om vi gikk.

Vi staket ut kursen mot tobakksforetningen Sørensen der H viste særlig interesse for de mange pipene de hadde. Jeg kikket på det ekstravagante utvalget av snus. Så mange fristelser. Så liten tid. Men ikke noe kjøp. Verken av pipe eller snus. Vi søkte tilflukt på Dromedar kaffe rett ved siden av. H bestilte seg en americano «to go» og jeg kjøpte en kaffe latte til «å ta med» seg ut i regnet. KS2 drikker ikke kaffe men fikk lov å holde pappkruset til H for å kjenne varmen fra den, mens vi tuslet mot Japan Photo. Kaffien var god den, og det var godt for de kalde hendene å holde i noe varmt. Noe å holde på. Varme. Ta seg en sup varm latte innimellom mens regnet pisket i ansiktet.

Vi kom oss til Japan Photo bare for å oppdage at de hadde stengt for en time siden. H bannet og trodde nok at kikkerttoget hadde gått. Han tok frem den svarte iphonen sin og googlet etter fotobutikker i nærheten. Jeg tok meg en sup av kaffien min og vi satte kurs mot Elite foto på Bergen Storsenter hvor H straks satte de ansatte i arbeid. Etter nøye utprøving ble det kikkertkjøp på H. Da hadde jeg allerede rukket å spille lotto (uten premie forøvrig) og tatt meg en snartur på toalettet. Klokken ble 18. Bergen var i ferd med å stenge i det vi gikk ut av storsenteret mot klostergarasjen for å finne El bilen til H. I den lange betonggarasjen som vi nesten måtte gå til endes lurte jeg på om jeg skulle begynne å røyke pipe … men forkastet tanken 20 meter fra bilen. 

Og noen timer senere innenfor god margin med tanke på rekkevidde på El-bilen var jeg kommet hjem til meg selv. Takk for turen.

Jeg satte jeg på en vaskemaskin og priste hverdagsmagien mens det duskregnet ute og prøvde å motivere til å gå på trening i morgen. Jeg kan utsette det til tirsdag, men mangler en god unnskyldning… så da blir det nok trening i morgen før søndagsmiddag hjemme, selv om jeg har søndagsfølelse i dag. I morgen kveld blir det likevel John Wick chapter 2 og popkorn på Edda Kino i Haugesund. Lenge leve popcorn! (selv om jeg egentlig foretrekker en pose M)»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s