Fresh start?

Ikke helt uventa har jeg starta det nye året med kino. Den første filmen jeg så var nonnedramaet Agnus Dei (som betyr «Guds lam» på latin) i småsalen ved Stord Kulturhus. Den forteller en sår historie basert på virkelige hendelser under annen verdenskrig. Denne polsk-franske filmen foregår fra et nonnekloster i Polen der flere nonner er gravide etter overgrep fra soldater. Sykepleieren Mathilde (Lou de Laâge) som er utstasjonert fra røde kors for å hjelpe overlevende fra tyske konsentrasjonsleir, bestemmer seg for å hjelpe nonnene i deres vanskelige og triste situasjon. Klosteret er preget av angst og lidelse, av det som har skjedd og usikkerheten for framtiden. Det er en trist historie, men som er gripende og vakkert fortalt i stram regi av Anne Fontaine. Terningkast 5.

I går, fredag, var jeg og H på Edda Kino, sal 2, for å se dramaet «Manchester by the sea». Den handler om Lee (Casey Affleck) som må tilbake til hjembyen etter at hans bror Joe dør av hjertesvikt. I testamentet har Joe skrevet at Lee skal være vergen til tenåringssønnen Patrick (Lucas Hedges). Lee har imidlertid ingen planer om å bli værende i byen etter noe som skjedde tidligere mellom han og eks-kona. Det er tydelig at Lee sliter med sosiale relasjoner og ofte trekker seg unna folk, og glimtene vi får fra fortid forteller en dramatisk historie som skrelles av lag for lag underveis. Casey Affleck spiller stort i rollen som Lee, og samspillet mellom han og nevøen er til tider litt komisk, men samtidig også sårt. Kort sagt er det en veldig god dramafilm. Gripende god filmopplevelse. Terningkast 5.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s