Fra juleferien

Kl 1900, i går, McDonalds Heiane. Jeg og H ankom standsmessig i «romskipet» ( red. anm: El bilen), og vi bestilte oss litt milkshake før vi satte kursen mot kulturhuset og filmen Passengers. Filmen handler kort fortalt om romskipet Avalon som er på vei til en av Homestead sine koloniplaneter med 5000 passasjerer. Turen tar 230 år, men teknikeren Jim Preston (Chris Pratt) våkner fra dvalen 90 år før tida grunna en teknisk svikt. Han er veldig alene. Ensom på det store romskipet, og desperasjonen gjør at han tar et drastig valg. Samtidig er ikke alt som det skal med skipet… Filmen har det jeg vil si en fantastisk historie, men man føler ikke helt at skuespillerne er «helt tilstede», og forholdet mellom de virker noe tafatt. Som om de ikke er helt komfortabel med sine roller. Men for all del. Flere seriøse kritikere har kalt filmen, forøvrig regissert av Morten Tyldum, for «middelmådig». Det som bærer filmen er historien, effektene og den tynnslitte nerven underveis, og jeg er villig til å gi terningkast 5. Instant popcorn oppkvikker.

Før jul engang var jeg på Rogue one – a Star Wars story. Men jeg skal ikke skrive så mye om filmen annet enn at jeg ble skuffet med det forbehold at jeg ikke er en Star Wars fan. Opplevde filmen som «rotete» og hadde problemer med å følge den røde tråden. Men for all del tenker jeg nok at fansen er fornøyd. Den faller inn under kategorien grei underholdning, terningkast 3.

Ellers da? Jeg teller ikke kalorier akkurat nå i jula. Har den følelsen av jeg har forspist meg på fine baguetter med råfint pålegg i spedd en dæsj majones… Men jeg er fornøyd med jula. Privilegiet ved å bo hjemme i juleferien er lange varme bad i badekaret, sove lenge og gå rundt i pysjbukse uten at det er noe jeg skal rekke. Det kalles «ferie». Takk for alle julegaver jeg har fått. Setter pris på det.

Det er 2 dager igjen av året… Snart hverdag. Men i mellom kommer nyttårsaften. Fram med kalkunen og proseccoen. Fyrverkeri? Nei det har vi ikke sett…:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s