Kald mandag

Frosten biter utenfor. Inne er kaffien klar. Julelysene og nissene er kommet ut av skapet. Juleposten er igangsatt. Alt er i rute. Tror jeg.

Forutenom at jeg danser i gang juleforberedelsene så har jeg igjen vært på kino. For litt over 1 uke så jeg Fabeldyr og hvor de er å finne. Forøvrig syns jeg den engelske tittelen er mer shwung over «Fantastic beasts and where to find them». Om du er en fan av HP universet er dette en film man må få seg. Det er en fantastisk god utvidelse av Harry Potter universet. Filmen står godt på egne ben, og skuespill og effekter er både sympatiske og rettferdiggjørende for historien. Magien og rammeverket som vi kjenner fra HP filmene er godt bevart selv 70 år før handlingen i HP filmene tar til. Filmen handler om trollmannen Salamander Fisle (sympatisk og humoristisk spilt av Eddie Redmayne) som kommer til New York (med båt) med sin rikholdig koffert full av fabeldyr. Imidlertid blir kofferten forvekslet med en annen etter en litt underfynding hendelse i en bank, og flere av fabeldyrene klarer siden å rømme som er med på å skape kaos i New York. Samtidig foregår det også en kamp mot trolldomsterror i New York som truer med å eksponere denne undergrunnsverdenen av hekser, trollmenn og magi. Filmen er en underholdende og instant oppkvikker i den kalde høsten som jeg vil se igjen ved en anledning. Terningkast 5.

I går var jeg på Edda Kino i Haugesund i sal 3, og så den noe dystre filmen Nocturnal Animals. Dette er en litt underlig fortalt film. Men vi møter galleristen Susan, igjen spilt fantastisk av Amy Adams, som får et manus sendt i posten av sin eksmann Edward (spilt av Jake Gyllenhaal). Susan er en litt trist og ulykkelig karakter som sliter med søvnen, og hun begynner å lese manuset. Filmen viser selve handlingen i manuset og veksler mellom den «fiktive romanversjonen», og Susan sitt noe triste liv. Hun har tilsynelatende alt, men livet har ikke blitt slik som hun har tenkt seg. Underveis får vi kjennskap til hennes forhold til Edward, og en den rike moren som ser helst at hun hadde valgt seg annen og legger sterke føringer i hvordan hun ønsker at datteren skal leve sitt liv. Samtidig som historien i bokmanuset fortelles underveis. Det er også en trist historie der en familiemann (Også spilt av Jake Gyllenhaal) opplever at hans kone og datter blir kidnappet av mens de er på biltur på en øde veistrekning. Historiene henger kanskje ikke helt sammen, og forholdene mellom karakterene i filmen virker til tider noe kunstig – Men for all del regissøren Tom Ford klarer likevel å skape et velspilt drama som jeg personlig ville gitt terningkast 5 til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s